V70 APK in 2024

De V70 stond alweer enkele maanden geschorst. (Maar wel aan de druppellader en iedere week warmdraaien)

Het is echter wel belangrijk dat deze standby blijft en dus een geldige apk heeft, zodat binnen enkele klikken de schorsing digitaal is opgeheven en de V70 weer legaal de weg op mag. En de Nederlandse staat flink kan cashen op de dieselbelasting 😉

Het was dus weer tijd voor de APK in 2024. De keurmeester gaf aan dat het linker voorwiel niet vrij genoeg draaide, maar na wat wrikken dit binnen de normen viel.

Toen de keurmeester de V70 afmeldde bleek er een steekproef aan te komen. Na een uur wachten was de RDW keurmeester er eindelijk en die vond dat het wiel toch niet vrij genoeg draaide!
Het verplaatsen, remmen, en opnieuw op de brug plaatsen zorgde er waarschijnlijk voor dat de brakke remklauw weer vast zat.

Resultaat: APK weer ingetrokken en er moest iets gebeuren met de remklauw.

Deze is vervangen en de V70 is na een herkeuring weer volledig inzetbaar mocht dit nodig zijn.

Aangezien de rechter remklauw net zo oud is wordt deze binnenkort ook vervangen. De rechter remklauw was helaas niet leverbaar binnen de korte termijn voor de (gratis) herkeuring.

RDW steekproef
Nieuwe remklauw volvo V70 2007 D5
Linker remklauw compleet vervangen met nieuwe remblokken

Remcilinder terugduwen
Als na de verhuizing je remcilinder-terugduwset niet meer helemaal compleet is moet je improviseren!
Rechter remklauw nu nieuwe blokken, wordt t.z.t. ook vervangen door nieuwe remklauw maar was niet op voorraad. En de afspraak voor de herkeuring was al gemaakt 😉

Oud en nieuw remblokje
Het was wel te zien dat de linker remklauw iets aanliep.